צדפת פסיפיק | Crassostrea_gigas

אויסטר pacific oyster

האויסטר הנה צדפה מממלכת הרכיכות אשר באמצעות סינון המים ניזונה מחומרי מזון ופלנקטון המצויים בים. הצדפה בעלת מבנה גלי ומתעקל, כאשר ניתן לראות את ההפרדה בין טבעות הצמיחה אשר ממוקמות אחת מתחת לשנייה, השוליים יוצרים מבנה חד. צבע הקליפה וצורתה משתנה בהתאם לאזור הגידול, בדרך כלל צבעה נע בין חום בהיר לחום כהה.בטבע האויסטרים נמצאים צמוד לסלע בדרך כלל באזורי החוף וקרוב לפני הים, בעיקר בשפכי נהרות, בעומק של עד 40 מטרים. באפשרותם להתנתק ולהתחבר מחדש, אך יכולת התנועה שלהם מוגבלת מאוד. צדפות האויסטר נמצאות בים התיכון ולאורך החוף המזרחי של האוקיינוס האטלנטי, מאזור האיים הקנאריים וצפונה עד לחופי בריטניה. וכמובן לאורך חופי האוקיינוס השקט (הפסיפיק) וסביב חופי אוסטרליה 

    

שיטות דייג: ישנם אזורים שבהם מתבצע דייג של אויסטרים אך עיקר התוצרת העולמית מגיעה היום מחוות גידול.

זמינות לאורך השנה: זמין כל השנה, המולים נשלחים חיים בתובלה אווירית. המשלוחים מגיעים מחו"ל בימי רביעי.

גודל שכיח: מוצג במספרים 0-4 (0 הגדול ביותר, 4 הקטן ביותר) הגודל הנפוץ בארץ הוא מס` 2.

אופן הכנה מומלץ: בעיקר חי, ניתן גם להשתמש באפיה או בטיגון את האויסטרים (כשאר הצדפות) יש להכין רק כאשר הן עדיין חיות, וזאת כדי להימנע מזיהומים ומחלות. לשם כך, יש להשתמש בצדפות סגורות או שנסגרות מעצמן לאחר שמקישים עליהן בעדינות. לאחר הבישול אין לאכול צדפות שלא נפתחו מעצמן בתהליך הבישול!.